Banii si cum invatam copii sa adune

Cum putem invata copii a aduna bani pentru vacanta

pusculita cu bani pentru a strange bani

A invata copii sa adune bani pentru o calatorie sau o vacanta poate fi utila pentru parinti. De asemenea, sa inveti copilul a strage bani poate fi o lectie importanta de educatie financiara care il va ajuta sa dezvolte obiceiuri financiare sanatoase.

Lectia de a aduna bani poate fi de ajutor copiilor, deoarece invata copii sa-si stabileasca obiective si sa creeze un plan pentru a le atinge, il ajuta sa invete abilitatile de planificare si organizare a economiilor personale.

Copiii pot invata cum sa stranga bani si insasi valoarea banilor, ca este nevoie de a munci castigand bani pe cont propriu sau economisind pentru calatorii. In asa mod invatam copii in acelasi timp sa-si dezvolte independenta pentru a strange bani si incredere in propriile decizii financiare.

 

Cum putem invata copii de a strange bani pentru vacante sau calatorii

Fiti ca un exemplu pentru copii

Propria ta atitudine fata de bani si strangerea banilor este un model puternic pentru copilul tau. Discutati-va deciziile financiare cu ei, aratati-le cum gestionati un buget, cum sa colectati bani si sa adunati, este util mai ales ca un exemplu despre cum sa luati decizii financiare.

Vorbeste cu copii despre bani

Deschideti o conversatie cu copilul dumneavoastra cum sa strangeti bani. Explicati cum functioneaza, cum sa strangeti bani, ce inseamna „economisirea” si de ce este important.

Invata copii sa stabileasca obiective

Ajutati-va copilul sa isi stabileasca obiective pentru economiile. Acesta ar putea fi ceva specific, cum ar fi o jucarie, o carte sau chiar o scurta calatorie cu parintii sai in care sa-si poata cheltui banii dupa bunul plac.

Ofera-i copiilor ocazia sa castige bani

Permiteti copilului sa primeasca recompense pentru finalizarea temelor sau pentru indeplinirea sarcinilor suplimentare. Acest lucru ii va ajuta sa inteleaga ca banii sunt asociati cu efortul si munca.

Invata copii cum sa folosesti banii separat

Ajutati-va copilul sa inteleaga diferitele categorii de cheltuieli: economisirea, cheltuielile si daruirea. Invata-i sa imparta banii economisiti intre aceste categorii.

Jocuri si invatare

Utilizati jocuri si resurse educationale pentru a preda concepte financiare. Exista diverse carti si aplicatii pentru copii care pot face acest proces distractiv.

autobuz pe multi bani, arata cum se poate de a aduna bani

Permitetii copilului sa faca greseli

Permiteti copilului sa invete din propriile greseli financiare. Aceasta poate fi o experienta de invatare nepretuita pentru ei.

Incurajeaza responsabilitatea in copii

Ajuta-ti copilul sa inteleaga responsabilitatea pentru actiunile sale atunci cand aduna bani. Aceasta include sa aiba grija de economiile lor si sa ia decizii cu privire la ce vor sa le cheltuiasca.

Fiti rabdatori

A invata copii abilitatilor financiare este un proces pe termen lung. Aveti rabdare si pregatiti-va copilul sa invete treptat conceptele financiare.

 

De a invata copii a strange bani si cunostintelor financiare este o parte importanta a pregatirii pentru varsta adulta, iar dezvoltarea timpurie a unor obiceiuri financiare bune ii poate face sa aiba mai mult succes in a-si gestiona finantele in viitor.

Desigur, nivelul de educatie financiara trebuie sa corespunda varstei si abilitatilor copilului. Oferirea de sprijin si directie potrivita ii va ajuta sa inteleaga si sa aprecieze mai bine aspectele financiare ale vietii.

 

5 motive de ce sa inveti copiii cunostintelor financiare

  1. Obiective si motivatie

Calatoria poate oferi un obiectiv clar care ii motiveaza pe copii sa stranga bani. Stiind ca pot pleca intr-o excursie atunci cand au suficiente fonduri, copiii vor invata sa isi stabileasca obiective si sa lucreze pentru ele.

  1. Managementul bugetului

Pregatirea de calatorie necesita o planificare bugetara. Prin participarea la acest proces, copiii pot invata cum sa stranga bani si sa-si gestioneze finantele, sa identifice prioritatile si sa inteleaga costurile diverselor lucruri.

  1. Independenta

Lucrul spre un obiectiv financiar pentru calatorii ii invata pe copii sa devina independenta. Ei invata cum sa ia decizii, sa-si controleze finantele si sa rezolve probleme.

  1. Responsabilitate financiara

Adunarea banilor pentru calatoriile viitoare necesita disciplina financiara si responsabilitate. Aceasta experienta ii va ajuta pe copii sa realizeze ca banii trebuie tratati cu grija.

  1. Economisirea si planificarea

Prin participarea la procesul de economisire pentru calatorii, copiii pot invata abilitati de planificare si pot lua decizii financiare importante.

 

Strangerea banilor pentru calatorie poate ajuta copiii sa primeasca provocarile si valoarea banilor. Adunarea banilor invata copii sa aprecieze efortul necesar pentru a-si atinge obiectivele. Cu toate acestea, este important ca nivelul tuturor lectiilor sa fie adecvat varstei si cunostintelor copilului dumneavoastra. Parintii pot oferi sprijin adecvat, ajutor cu gestionarea financiara si discutarea unor principii financiare importante in contextul calatoriilor.

Puncte de plecare si vanzare de bilete

Chisinau, str. Calea Mosilor 2/1
Info line: 022 439 489
Info line: 022 411 338
Receptie: 022 411 334
Partenerii nostri
Livrare flori
Crearea site web
Anvelope Chisinau
Paturi Chisinau