Reguli - calatorim cu valiza plina de haine si documente

Reguli si informatii utile - Cum va pregatiti de calatorii cu autobuzul

Cum ne pregatim de calatorii: aranjam haine, documente in valiza

Noi, calatorii, mereu aduc noi experiente si aventuri in viata noastra. A calatori cu autobuzul este convenabil si accesibil, dar pentru a avea calatorii sau excursii confortabile, este important sa va pregatiti corespunzator si importanta ca din timp, preventiv.

valiza pentru calatorii cu documente, haine si lucruri pentru calatorie

Mai jos, gasiti explicate cateva reguli importante cu informatii utile si sfaturi practice, detaliate, care va vor ajuta sa va pregatiti si sa va bucurati de calatoria sau de vacanta dumneavoastra. 

 

Reguli si informatii utile cum sa va pregatiti de calatorie

 • Planificarea rutei

In primul rand, stabiliti ruta dumneavoastra si alegeti cursele de autobuz care se potrivesc cu programul si planurile dumneavoastra. Diversele autogari ofera rute diferite, asa ca alegeti cea mai convenabila pentru dumneavoastra. 

 • Pregatirea documentelor

Nu uitati sa luati cu dumneavoastra documentele care ar putea fi necesare in timpul calatoriei. Asigurati-va ca aveti la dumneavoastra un act de identitate sau pasaportul - acestea ar putea fi necesare la cumpararea sau verificarea biletului.

 • Impachetarea inteligentă de haine si lucruri

Ganditi-va la lucruri, haine de care veti avea nevoie in timpul calatoriei. Aranjati haine in valiza sau geanta de calatorie astfel incat sa fie usor de transportat bagajul de mana si in acelasi timp sa contina tot ce aveti nevoie. Retineti ca unele companii de autobuz au restrictii  privind dimensiunea bagajului. În funcție de durata călătoriei, asigură-te că ai ambalat doar hainele lucrurile esențiale. Adesea, companiile de autobuz impun limite de greutate sau dimensiuni pentru bagaje cu haine, sau pentru pachete suplimentare cu documente, iar costurile pentru bagaje suplimentare, pentru genti de voiaj sau valize de calatorie peste norma pot adăuga la cheltuielile tale.

 • Achizitionarea biletului

Unul dintre pasii cheie este achizitionarea biletului la autogara. Veniti la autogara de nord Chisinau din timp sau utilizati optiunea de achizitionare a biletului online prin intermediul site-ului al autogarii sau a aplicatiilor dedicate. Aceasta va va ajuta sa evitati agitatia si va va asigura un loc in autobuz.​

 • Sosirea la timp

Veniti la autogara Chisinau cu suficient timp inainte pentru a evita situatia in care trebuie sa va grabiti. Acest lucru va va permite sa va inregistrati in mod corespunzator si sa va rezervati locul in autobuz

 • Particularitatile traseului

Daca calatoriile sunt de lunga durata, pe un traseu montan de exemple, nu uitati sa luati cu dumneavoastra alimente, bauturi si haine necesare de schimb. De asemenea, va fi util sa aveti in valiza de calatorie, in rucsac sau geanta, un buzunar separat pentru documente, telefon, materiale de citit, acte necesare sau muzica, pentru a face calatoria mai placuta.

Dar cum să vă pregătiți pentru o calatorie cu autobuzul în mod corect și economic - este o întrebare importantă, în special atunci când sunteți limitat în resurse. Calatorii cu valize plastic mai mici este o oportunitate minunată de a vedea locuri noi și de a vă bucura de drum.

 

8 reguli simple de economie pentru calatoria cu autocarul

 1. Rezervarea biletelor în avans

În multe cazuri, cumpărarea biletelor la autobuz cu câteva săptămâni înainte poate aduce reduceri substanțiale. Companiile de transport oferă adesea tarife reduse pentru rezervările timpurii. Va sugeram sa verificati toata informatia garii utila pe paginile companiilor de transport sau direct la telefon. 

 1. Compararea prețurilor

Consultă mai multe companii de transport pentru a compara tarifele și facilitățile oferite. Uneori, anumite linii de autobuz oferă reduceri speciale sau tarife promoționale.​ 

 1. Folosirea ofertelor și reducerilor

Unele companii de autobuz oferă reduceri pentru studenți, pensionari sau pentru grupuri mari. Asigură-te că verifici dacă te califici pentru orice astfel de oferte.

 1. Abonamente sau carduri de fidelitate

În unele cazuri, companiile de transport oferă carduri de fidelitate sau abonamente lunare sau anuale care pot reduce costurile pentru călătorii frecvente.

 1. Fii flexibil cu datele și orele de calatorie

Evită călătoriile în timpul sărbătorilor sau în zilele cu trafic intens, deoarece prețurile pot fi mai ridicate. Alegerea orelor mai puțin aglomerate poate fi mai economică. Verifică în prealabil orarele și eventualele schimbări de rută pentru a evita neplăcerile și costurile suplimentare.

 1. Planificarea rutei și opririlor

Dacă călătorești pe distanțe lungi, asigură-te că ai planificat bine rutele și oprirea la destinațiile cheie. Unele călătorii directe pot fi mai scumpe decât călătoriile care implică mai multe opriri, așa că compară opțiunile.

 1. Achiziționarea de produse alimentare și băuturi înainte de calatorie

Prețurile din stațiile de autobuz pot fi mai mari decât cele din magazinele obișnuite, așa că cumpără gustări, apă, haine suplimentare, accesorii sau lucruri înainte să pleci.

 1. Fii la timp la stație

Evită întârzierile și riscul de a-ți pierde autobuzul. Fiind la timp, nu vei fi nevoit să plătești taxe suplimentare sau să achiziționezi un alt bilet pentru un alt autobuz.

​Pregătiți-vă din timp, urmând aceste reguli cu informatii utile, și călătoria dvs. va deveni cu siguranță plăcută și confortabilă. Respectând aceste reguli, vei putea să te pregătești în mod eficient și economic pentru o călătorie cu autobuzul.

Puncte de plecare si vanzare de bilete

Chisinau, str. Calea Mosilor 2/1
Info line: 022 439 489
Info line: 022 411 338
Receptie: 022 411 334
Partenerii nostri
Livrare flori
Crearea site web
Anvelope Chisinau
Paturi Chisinau