Lucruri si documente necesare in calatorie

Ce sa luati in calatorie cu autobuzul

Calatoria cu autobuzul poate avea atat avantaje, cat si dezavantaje, iar beneficiile sau neajunsurile pot depinde de mai multe lucruri, inclusiv de traseul, durata calatoriei si destinatia calatoriei.Multe lucruri si documente necesare care un calator le ia in calatorie

Cand va pregatiti pentru o calatorie cu autobuzul, de exemplu din Auto Gara Nord din Chisinau, in afara biletului pentru calatorie sau abonament si documente necesare, ar trebui sa iei in considerare nevoile si preferintele tale personale, lucruri si documente necesare a copiilor sau animalelor, daca merg si ei in calatorie.

Documentele necesare sau actele obligatorii pot varia în funcție de punctul calatoriei, daca veti insoti un minor și de legislația specifică a fiecărei țări.

Totuși, în general, am afisat mai jos următoarele documente necesare primare, care trebuie sa le aveti intr-un buzunar separat a valizei, pentru o călătorie de succes.   

 

Documente necesare in calatoria cu autobuzul

 • Bilete de călătorie

În funcție de mijlocul de transport pe care îl folosești (autocar, tren, avion, etc.). Asigură-te că ai biletele sau abonamentul valabil pentru călătorie. Ai nevoie de bilete pentru toti participantii calatoriei, la avion, tren, autobuz sau alt mijloc de transport pe care intenţionezi să îl foloseşti pentru călătorie. Acest lucru include bilete one-way sau round-trip, în funcţie de planul de călătorie. Daca pornesti din Auto Gara Nord din Chisinau poti cumpara bilete direct la casa de vanzare sau in format online.

 • Pașaport sau carte de identitate

Este documentul principal care te identifică ca cetăţean al unei anumite ţări. Este cel mai important document necesar pentru călătoriile internaționale sau naționale. În funcție de destinație și de reglementările acesteia, este important să ai un pașaport valabil sau o carte de identitate recunoscută oficial. Asigură-te că paşaportul tău este valabil pe întreaga perioadă a călătoriei tale. De asemenea, verifică cerinţele privind valabilitatea paşaportului în ţara în care intenţionezi să călătoreşti. 

 • Viză

Pentru anumite țări, in unele cazuri, este posibil să ai nevoie de viză pentru intrarea în ţară, în special pentru călătoriile internaționale. Viza este un document oficial care îți permite să intri într-o țară pentru o anumită perioadă de timp și în anumite scopuri. În funcţie de ţara pe care o vizitezi, s-ar putea să ai nevoie de documente necesare suplimentare, cum ar fi viza temporara sau o invitaţie. Verifică cerinţele de intrare şi şedere înainte de călătorie și asigură-te că deţii toate documentele necesare a tarii in care planifici sa calatoresti.

 • Documentele medicale

Dacă ai afecţiuni medicale cronice sau iei medicamente, ar fi recomandat să ai asupra ta documente medicale relevante și prescripţii pentru acestea. De asemenea, dacă ai nevoie de asigurare medicală, asigură-te că ai poliţa acesteia la tine.

 • Asigurare generala sau/ si asigurare medicală de călătorie

Deși nu este întotdeauna obligatorie, este recomandabil să ai o asigurare medicală de călătorie pentru a acoperi eventualele costuri medicale în timpul călătoriei. Se recomandă să obţii asigurare de călătorie care acoperă diverse situaţii, cum ar fi costurile medicale, pierderea bagajului, a lucrurilor sau întârzieri de cursă.

 • Permis de conducere

Dacă intenţionezi să închiriezi o maşină sau să conduci în altă ţară, asigură-te că ai un permis de conducere valabil şi familiarizează-te cu regulile şi cerinţele de conducere în respectivele locuri.

 • Alte documente specifice

Pentru călătorii speciale sau în anumite circumstanțe, ar putea fi necesare alte documente precum permise de conducere internaționale, documente pentru minori călătorind fără părinți sau documente speciale pentru anumite activități (de exemplu, permisul de pescuit în unele țări).

 

Aceasta lista poate varia in functie de ruta dvs., durata calatoriei si preferintele individuale. Ideea este sa aveti la indemana lucruri care va fac calatoria cu autobuzul mai confortabila si placuta.

Mai jos am pregatit lista de lucruri esentiale pe care ar fi bine sa le ai cu tine in calatoria cu autobuzul sau alte tipuri de transport.

 

Lucruri necesare in calatoria cu autobuzul

 • Documente necesare

Pasaport sau acte de identitate care ar putea fi necesare pentru identificare in timpul calatoriei. Aceasta poate include permisul de conducere, asigurarea sau alte documente de identificare. Vezi mai sus lista  primara de documente necesare 

 • Articole de prim-ajutor

Un set de prim-ajutor cu medicamente de baza, plasturi, medicamente impotriva durerilor de cap, remedii impotriva raului de miscare, in cazul in care acestea sunt probleme in timpul calatoriei. Un mic kit de prim ajutor cu plasturi, medicamente de bază și alte elemente esențiale poate fi util în situații neprevăzute.

Servetele umede, dezinfectant pentru maini, periuta de dinti, pasta de dinti si alte articole de igiena personala necesare. Hârtii și șervețele umede pot fi utile pentru igienă personală sau pentru a șterge suprafețe murdare.

Documente necesare si lucruri pentru calatoria cu atobuzul

 • Confort, facilitati si lucruri utile

O perna pentru gat, o patura sau o paturica usoara pentru a face calatoria mai confortabila si mai placuta. 

Telefon mobil si incarcator pentru a ramane conectat, incarcator portabil, casti si alte accesorii tehnice care v-ar putea fi utile in timpul calatoriei. Dacă folosești dispozitive electronice, asigură-te că ai un încărcător portabil pentru a-ți menține bateria. Auriculare sau căști care te pot ajuta să te bucuri de muzică sau să urmărești un film în liniște, ia cu tine o pereche de căști sau auriculare.

 • Divertisment

O carte, revista, tableta cu filme, muzica sau jocuri pentru a va distra in timpul calatoriei. Sau dispozitive de divertisment, cum ar fi un telefon, o tabletă sau o carte pot fi de ajutor pentru a-ți ocupa timpul în timpul călătoriei.

 • Gustari si bauturi

Fii pregătit cu o sticlă de apă pentru a rămâne hidratat pe parcursul călătoriei. O sticla de apa, gustari, fructe sau alte gustari usoare pentru a va mentine hidratati si alimentati in timpul unei calatorii lungi. Dacă călătorești pe o distanță mai lungă, ia cu tine o gustare sau un sandwich pentru a-ți potoli foamea.

 • Umbrela sau jacheta

In functie de vreme si sezon, avand o umbrela sau o jacheta usoara va puteti pregati pentru eventuale schimbari de vreme in timpul calatoriei. Asigură-te că ești pregătit pentru orice schimbare de vreme. O jachetă sau haine adecvate te vor proteja în cazul în care temperatura scade sau crește.

Bani cash, carduri de credit sau de debit, precum si un harta a rutei sau navigare GPS pot fi utile.

 

Asigură-te că împachetezi doar lucrurile esențiale și ține cont de regulile și restricțiile operatorului de autobuz. Este întotdeauna recomandabil să va informati și să verificati cerințele specifice ale țării în care intenționati să călătoriti pentru a va asigura că aveti toate documentele necesare.

Aceasta este o informaţie generală, iar cerinţele pot varia în funcţie de destinaţia ta specifică. Recomandăm să te informezi în prealabil cu privire la cerinţele şi documentele necesare si lucruri permise specifice pentru ţara, ţările pe care intenţionezi să le vizitezi şi pentru călătoria ta în ansamblu. Daca planifici sa pleci din Chisinau, chiar de la Gara de Nord, inainte de a pleca, este util sa aflati informatii precise despre rutele disponibile, programele si optiunile de transport catre punctul de plecare al excursiei in munti. Pentru informatii detaliate, va recomandam sa contactati la telefon Autogara Nord din Chisinau folosind datele de contact disponibile.

În concluzie, alegerea de a călători cu autobuzul depinde de preferințele personale, buget, timp și scopul călătoriei. Pentru unele persoane, avantajele economice și sociale pot compensa dezavantajele legate de durata călătoriei sau condițiile mai puțin confortabile.

Puncte de plecare si vanzare de bilete

Chisinau, str. Calea Mosilor 2/1
Info line: 022 439 489
Info line: 022 411 338
Receptie: 022 411 334
Partenerii nostri
Livrare flori
Crearea site web
Anvelope Chisinau
Paturi Chisinau