Bunele maniere in transport public

Reguli de comportament transport public

transport public si bunele maniere in transport oameni educatiEticheta si bunele maniere in transport public joaca un rol important in viata de zi cu zi, in special atunci cand vine vorba de calatoritul cu transportul public.

Principiile de baza ale bunelor maniere in transportul public sunt menite sa asigure confort si siguranta pentru toti pasagerii. Ele sunt cheia pentru o calatorie placuta si pentru respectarea celor din jur. Este important sa le avem in vedere utilizand diverse mijloace de transport, inclusiv autobuzele.

 

5 Motive si reguli de comportament pentru bunele maniere in transportul public

 1. Respect si civilizatie

Comportamentul adecvat in transportul public demonstreaza respect fata de ceilalti pasageri si personalul de serviciu. Aceasta contribuie la o atmosfera placuta si civilizata pentru toata lumea.

 1. Confort si bunastare

Un comportament respectuos si civilizat in transportul public creeaza un mediu mai placut si mai confortabil pentru toti calatorii. Toata lumea merita sa se simta in siguranta si relaxata in timpul calatoriei.

 1. Siguranta

Un comportament adecvat poate contribui la mentinerea sigurantei in transportul public. Respectarea regulilor si normelor de siguranta ajuta la prevenirea situatiilor periculoase si accidentelor.

 1. Imaginii personale

Comportamentul frumos in public reflecta buna educatie si poate contribui la cresterea imaginii personale in societate.

 1. Exemplu pentru altii

O conduită respectuoasă în transportul public poate fi un exemplu pentru ceilalți călători și poate influența pozitiv comportamentul lor în viitor.

 

In orice mijloc de transport public, exista anumite reguli in autobuz, microbuze, tren sau alte tipuri de transport public. Toate regulile de comportament in transport public trebui sa le respectam.

 

Lista de bunele maniere si reguli de comportament in transport public

 • Sa ne comportam cu politete si sa aratam respect fata de ceilalti

In primul rand, este important sa ne comportam cu politete si sa aratam respect fata de ceilalti. Ar trebui sa cedam locul persoanelor care au nevoie de el mai mult – persoanelor in varsta, femeilor insarcinate sau persoanelor cu dizabilitati. Aceasta este o manifestare a bunatatii si grijei fata de ceilalti.

 • Mentinerea curateniei si a ordinii

Un alt aspect important este mentinerea curateniei si a ordinii in interiorul autobuzului. Trebuie sa aruncam gunoiul in cosurile speciale si sa evitam murdrirea scaunelor sau podelei. Acest lucru va contribui la mentinerea confortului si a curateniei pentru toti pasagerii.

 • transport public, autobuz si oameni care respecta reguli de comportamentNu deranjam alte persoane

Trebuie sa tinem cont ca muzica puternica sau discutiile prelungite pot deranja persoanele din jur. Se recomanda sa mentinem un nivel moderat al volumului conform regulilor in autobuz, pentru a nu deranja linistea si confortul celorlalti pasageri. De asemenea, daca vorbim la telefon, ar trebui sa o facem in soapta si sa evitam convorbirile lungi.

 • Nu impiedicam circulatia sau accesul altor pasageri

Conform, unor reguli in autobuz, reguli de comportament - nu este recomandat sa impiedicam circulatia sau accesul altor pasageri in si din autobuz. Daca doriti sa coborati din transportul public, ar trebui sa semnalati in prealabil soferului si sa asteptati calm pana la oprirea la statie.

 • Siguranta in autobuz

Pe langa bunele maniere, este important sa ne amintim si de baza unor reguli de comportament privind siguranta in autobuz. Conform unor reguli de comportament – in timpul deplasarii, trebuie sa ne tinem de barele de sustinere sau sa stam stabil in cazul turbulentei sau al franarilor bruște. Nu este recomandat sa stam sau sa umblam in timp ce autobuzul este in miscare.

 • Pastram lucrurile personale

Atunci cand suntem in autobuz, trebuie sa avem grija si de lucrurile noastre si de bunurile valoroase. Nu este recomandat sa le lasam nesupravegheate pentru a evita eventuale furturi sau pierderi.

 • Verificati cu atenție programul de transport

Si, in cele din urma, unele reguli de comportament spun ca trebuie sa fim mereu atenti la programul si timpul exact al opririlor pentru a nu rata statia noastra.

 

În esență, bunele maniere in transportul public nu numai că creează un mediu mai placut si mai sigur pentru toti calatorii, dar contribuie și la o comunitate mai respectuoasa si mai civilizata respectand reguli in autobuz.

Regulile de comportament si anume, regulile in autobuz si respectarea acestora sunt create pentru siguranta in transport nu numai ca contribuie la confortul si comoditatea pasagerilor, dar creeaza si o atmosfera placuta pentru toti cei care calatoresc cu transportul public. Aceste reguli sunt fundamentale si importante pentru societate, asigurand siguranta si respectul reciproc in timpul calatoriilor.

Puncte de plecare si vanzare de bilete

Chisinau, str. Calea Mosilor 2/1
Info line: 022 439 489
Info line: 022 411 338
Receptie: 022 411 334
Partenerii nostri
Livrare flori
Crearea site web
Anvelope Chisinau
Paturi Chisinau