Schiuri alpine pentru copii si maturi

Cum sa alegi schiuri pentru copii si maturi

multi sportivi pe schiuri, sunt schiuri pentru copii si adulti, munti in jur

In teorie, puteti cumpara orice schi alpin, dar utilizarea cu succes si satisfactia de la schi depind de selectia corecta a schiurilor in conformitate cu nevoile si abilitatile dumneavoastra.

Cumpararea schiurilor nu inseamna doar alegerea primului pe care il intalniti, ci este important sa luati in considerare o serie de factori. Alegerea schiului de ales depinde de mai multi factori cheie, inclusiv nivelul de experienta, stilul de schi, fitness si preferintele dvs.

Alegerea schiurilor este un proces individual, iar decizia corecta depinde de preferintele si conditiile de schi. Cel mai bine este sa consultati un schior profesionist sau cu experienta pentru sfaturi practice adaptate nevoilor dumneavoastra.

Este important sa retineti ca alegerea lungimii potrivite de schi va poate afecta placerea si siguranta in timpul schiului. Este recomandat sa va consultati cu schiori experimentati sau profesionisti pentru a gasi schiul care se potriveste cel mai bine nevoilor si abilitatilor dumneavoastra.

Alegerea schiurilor in functie de inaltime este un factor important in asigurarea confortului, controlului si sigurantei schiului si echipamentului pentru munte in totalitate.

 

Recomandari cum sa alegi schi alpine in functie de inaltime

► Inaltimea si forma fizica a schiorului

Regula generala este ca lungimea schiurilor trebuie sa fie aproximativ egala cu inaltimea.

Inaltimea si forma fizica sunt, de asemenea, importante in alegerea lungimii si rigiditatii corecte a schiului. Regula generala este ca lungimea schiurilor trebuie sa fie aproximativ egala cu inaltimea. Cu toate acestea, exista cateva variatii pentru diferite stiluri de calarie.

Schiorilor incepatori li se recomanda sa aleaga schiuri a caror lungime este in inaltimea sau putin sub inaltimea ta. Acest lucru va oferi mai multa stabilitate si control.

► Greutatea schiorului

Pe langa inaltime, greutatea poate influenta si alegerea schiurilor

Schiurile au o gama optima de greutate a utilizatorului, iar acest lucru poate duce la diferente in lungimea schiurilor si selectia flexibilitatii.

► Lungimea schiului

Exista o formula generala pentru determinarea lungimii aproximative a schiurilor: nivelul schiului in centimetri:

  • de exemplu, pentru incepatori 160 cm

  • pentru experimentat 170 cm

  • sau cu 10 pana la 20 cm mai putin decat inaltimea schiorului

Lungimea ideala a schiului depinde de nivelul de schi, stilul, preferintele si parametrii fizici ai schiorului.Dar este totusi mai bine sa va consultati cu un vanzator dintr-un magazin specializat care poate tine cont de caracteristicile individuale.

► Geometria schiului

Latimea si forma geometriei schiului pot varia, de asemenea, in functie de inaltime si nivelul de schi

De obicei, pentru incepatori si copii, se recomanda o geometrie mai larga pentru o mai buna stabilitate, in special pe plastic.

Pentru schiorii mai experimentati si schiorii de partie, schiurile pot avea o geometrie mai ingusta, ceea ce ofera un control si o capacitate de intoarcere mai bune.

► Nivel de experienta schior

Schiorii incepatori pot prefera schiurile care sunt usoare si stabile pentru usurinta de control si siguranta.

Daca sunteti in forma fizica si aveti o tehnica buna de schi, poate doriti sa luati in considerare schiurile care sunt putin mai lungi.

► Stilul de schiat

Diferite tipuri de schi (schi de pista, freeride, schi alpin, snowboarding etc.) necesita caracteristici diferite de schi. De exemplu, schiurile de partie sunt de obicei mai inguste si mai usoare.

Daca preferati mai multa manevrabilitate si schiati in viraj, atunci schiurile scurte pot fi de preferat. Pentru schiuri mai stabile la viteze mari, schiurile mai lungi pot fi potrivite.

Diferite tipuri de schi necesita lungimi diferite de schi. De exemplu, pentru freeride (schiul in afara pistei), schiurile pot fi mai scurte decat pentru schiul pe partie.

► Caracteristici si buget

Diferite modele si marci pot oferi recomandari diferite privind lungimea schiurilor, tehnologii si caracteristici diferite precum forma, geometrie, rigiditate si structura.

Diferite marci si modele pot avea recomandari diferite privind lungimea schiurilor. Verificati recomandarile producatorului. Pretul schiurilor poate varia foarte mult. Determina-ti bugetul si cauta schiuri care se potrivesc nevoilor tale.

Este important sa intelegeti ca aceste recomandari sunt linii directoare generale si nu reguli stricte si rapide. Preferintele individuale, stilul de schi, abilitatile si abilitatile fizice sunt, de asemenea, importante atunci cand alegeti schiurile. Prin urmare, este mai bine sa contactati specialistii din magazinele de sport pentru a obtine recomandari mai precise, tinand cont de caracteristicile si nevoile dumneavoastra individuale.

Schiurile alpine pentru copii și schiurile pentru adulți diferă în mai multe aspecte, pe care le descriem mai jos.

instructiuni despre cum sa alege de schi in functie de inaltime, diferiti schiori

Reguli de top cum sa alegi schiuri pentru copii dupa inaltime si varsta

smiley Lungime schiuri pentru copii


Conform regulilor, în funcție de înălțimea și vârsta copilului, ar trebui să acordați atenție diferitelor tipuri de schi alpin. Schiurile pentru copii sunt adecvate vârstei:

  • Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani ar trebui să cumpere modele scurte.

  • copiii cu vârsta de 6 ani și peste ar trebui să aleagă schiurile după formula: înălțimea copilului - (minus) 15-20 cm=lungimea schiului.

  • copiii mai mari necesită un anumit calcul; atunci când cumpărați schiuri pentru copii, ghidați-vă după formula: înălțimea copilului - (minus) 10-15 cm=lungimea schiului.

Lungimea schiurilor pentru copii ar trebui să depășească doar puțin înălțimea acestora.

schiuri pentru copii si adulti o gama de schiuri in varietate

smiley Marime schiuri pentru copii


Schiurile alpine pentru copii au de obicei o lungime mai scurta pentru a oferi copilului un control si o manevrabilitate mai bune. Schiurile pentru adulti pot fi semnificativ mai lungi pentru a oferi stabilitate la viteze mai mari si putere maxima in viraj.

Este important sa alegeti schiuri care se potrivesc cu inaltimea si greutatea copilului. Magazinele ofera de obicei o gama de marimi pentru diferite grupe de varsta, asa ca este important sa decideti marimea potrivita pentru copilul dumneavoastra.

smiley Geometria schiurilor pentru schiat cu copiii


Geometria corecta a schiului este importanta pentru eficienta maxima a schiului. Pentru copiii incepatori se recomanda alegerea schiurilor cu geometrie larga, deoarece sunt mai usor de controlat si ofera o stabilitate mai mare. Flexibilitatea schiului este, de asemenea, importanta si ar trebui sa fie adecvata pentru indemanarea si greutatea copilului.

Schiurile pentru copii au o geometrie mai larga pentru a oferi o stabilitate si un control mai bun, in special pentru copiii incepatori. Schiurile pentru adulti pot avea geometrii diferite in functie de scopul lor - pentru carving, schi pe partie sau freeride.

smiley Rigiditatea schiurilor pentru copii


Schiurile alpine pot fi de duritate diferita in functie de experienta de schi si de preferintele schiorului. Schiurile pentru copii sunt de obicei mai moi si mai ingaduitoare, pentru a le face mai usor pentru copii sa controleze si sa ruleze pe viraje. Schiurile pentru adulti pot fi mai rigide pentru a oferi mai multa putere si precizie in viraj.

smiley Greutatea schiurilor pentru copii


Copiii cantaresc mai putin, astfel incat rigiditatea, geometria si flexibilitatea schiurilor pentru copii sunt selectate pe baza acestui factor. Schiurile pentru adulti sunt concepute pentru greutati mai mari si ofera stabilitate si suport adecvate.

smiley Design si grafica schiurilor pentru copii


Schiurile pentru copii au adesea modele luminoase si atractive care ii atrag pe copii. Schiurile pentru adulti pot avea o grafica si un design mai clasic sau mai functional.

 

Se recomanda insistent ca, daca aveti indoieli, sa va consultati cu personalul de vanzari de la magazinele de echipamente drumetie, echipamente sportive sau echipament schiuri, care va poate oferi sfaturi practice si profesionale.

Si desi in general schiurile pentru copii si pentru adulti au unele diferente, fiecare categorie poate avea si propria sa variatie in functie de modelul si producatorul specific. Prin urmare, atunci cand alegeti schiurile, este important sa tineti cont de caracteristicile si nevoile individuale ale fiecarui schior, indiferent de varsta.

Puncte de plecare si vanzare de bilete

Chisinau, str. Calea Mosilor 2/1
Info line: 022 439 489
Info line: 022 411 338
Receptie: 022 411 334
Partenerii nostri
Livrare flori
Crearea site web
Anvelope Chisinau
Paturi Chisinau