Tururi Moldova - sfaturi practice de alegere

Tururi Moldova - sfaturi practice de alegere

Cetatea Soroca din Moldova vazuta printr-un tur in Moldova raul Nistru si padureDaca calatoresti cu autobuzul, poti alege diferite tipuri de tururi Moldova disponibile prin intermediul serviciilor de transport in autobuz. Acestea pot varia de la excursii de o zi la atractii locale pana la tururi mai lungi sau excursii prin Moldova, in alte orase sau regiuni.

De asemenea, multe companii de turism ofera optiuni de tururi prin Moldova tematice, cum ar fi alegerea unui tur gastronomic, tur cultural in Moldova, tur istoric sau tur de aventura, in functie de interesele tale.

Este important sa verifici disponibilitatea si optiunile de tururi in Moldova oferite de operatorul de transport cu autobuzul cu care calatoresti.

Din Gara de Nord Chisinau, există diverse tururi și rute disponibile către diferite destinații. Acestea pot include călătorii către alte orașe și regiuni din Moldova, precum și rute internaționale către țări vecine sau mai îndepărtate. Autogara Nord deserveste o varietate de destinații și poate oferi o gamă diversificată de opțiuni pentru călătorii.

Există diverse tururi in Moldova interesante si disponibile, oferind o gamă largă de experiențe, noi cunostinte si emotii. Mai jos am pregatit cele mai populare exemple de tururi prin Moldova.

 

Tururi Moldova cele mai populare tipuri de tururi

Vizitarea principalelor atracții turistice din capitala Moldovei, cum ar fi Parcul Valea Morilor, Catedrala Nașterea Domnului, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie a Moldovei etc.

 • Tururi vinicole Moldova 

Moldova este renumită pentru vinurile sale. Există tururi care includ vizite la vinariile din Moldova și podgorii unde poți degusta vinuri locale, cum ar fi Cricova, Mileștii Mici sau Purcari Moldova.

 • Tur istoric Moldova 

Vizite la mănăstirile și cetățile medievale din Moldova, cum ar fi Mănăstirea Căpriana, Mănăstirea Hâncu, Cetatea Soroca sau Cetatea Tighina.

tur in Moldova spre Orheiul vechi raul Raut iarba un peisaj frumos

 • Tururi gastronomice prin Moldova 

Descoperirea bucătăriei tradiționale moldovenești prin degustări de mâncare locală și vizite la restaurante sau locuri renumite pentru bucatele lor tradiționale.

 • Tur natural prin Moldova

Excursii în zonele naturale și rezervațiile naturale din Moldova, precum Parcul Național Orheiul Vechi, Lacul Valea Morilor sau rezervațiile naturale din nordul țării.

 • Tururi din Moldova de Aventura

Excursii sau activități în aer liber, cum ar fi drumeții montane, ciclism sau tururile cu căruța sau alegerea turului cu bicicleta prin satele pitorești ale Moldovei.

Acestea sunt doar câteva exemple de tururi disponibile în Moldova, iar oferta poate varia în funcție de operatorii de turism locali sau de agențiile de călătorie.

Noi va propunem o serie de sfaturi practice sau recomandari pentru a alege un tur mai potrivit pentru tine, familia sau prieteni. Unul, din sfaturile practice, ar fi să consulți site-urile web ale agențiilor de turism sau să contactezi operatorii turistici pentru a afla mai multe detalii despre opțiunile disponibile de tururi Moldova. 

Multi calatori sau drumeti cu experienta se pot impartasi cu sfaturi practice si o lista exacta de accesorii necesare si utile. Mai jos gasiti o serie de sfaturi practice pentru un tur turistic in Moldova.

 

7 Sfaturi practice de alegere a unui tur Moldova

 1. Planificare în avans

Asigură-te că ai identificat rutele de autobuz potrivite pentru destinațiile tale și verifică orarele și opțiunile de bilete la autobuz.

 1. Ajungi la stație cu timp înainte

Asigură-te că ajungi la stația de autobuz cu suficient timp înainte să pleci, astfel încât să nu ratezi autobuzul.

 1. Păstrează obiectele de valoare în siguranță

În timpul călătoriei, păstrează-ți bagajul și obiectele de valoare sub supraveghere sau în locuri sigure, cum ar fi compartimentele de bagaje sau asigură-te că le ai asupra ta.

 1. Stai la curent cu rutele și opririle

Fiind atent la rute și opriri, te asiguri că nu ratezi destinațiile pe care vrei să le vizitezi.

 1. Fii pregătit pentru confort

Pentru călătoriile lungi, asigură-te că ai cu tine lucrurile de care ai nevoie pentru a fi confortabil, precum o pernă de gât sau o eșarfă pentru a te odihni.

 1. Respectă regulile și conducerea șoferului

Asigură-te că urmezi regulile și indicațiile șoferului pentru a avea o călătorie sigură.

 1. Interacționează cu localnicii

Autobuzele pot oferi o modalitate excelentă de a interacționa cu localnicii și de a învăța mai multe despre locurile pe care le vizitezi.

 

Cu aceste sfaturi practice, vei avea parte de o călătorie plăcută și sigură în timpul turului turistic prin Moldova cu autocarul.

De la Chisinau, din Gara de Nord, sunt disponibile autobuze catre diverse destinatii, inclusiv rute care traverseaza zone montane sau aproape de munti. Unele autobuze va pot aduce mai aproape de trasee si locatiile de excursii. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte esentiale: traseul si distanta catre locatia excurisie, de numarul de persoane ce se deplaseaza, programul autobuzelor la autogara nord, siguranta in calatorii, precum si durata calatoriei.

Tururile cu autobuzul oferă o serie de avantaje și dezavantaje, iar alegerea lor depinde în mare măsură de preferințele individuale ale călătorilor. Acestea pot fi o opțiune convenabilă pentru călătorii mai economice, pentru cei care preferă peisajele și istoria, sau pentru cei care doresc să interacționeze și să cunoască oameni noi. Cu toate acestea, ele pot implica și anumite inconveniente, cum ar fi durata mai mare a călătoriilor și limitările de confort sau intimitate pe care le oferă autobuzul.

În esență, evaluarea și alegerea unui tur cu autobuzul depind de preferințele individuale ale fiecărui călător și de prioritățile acestuia în timpul călătoriei.

Puncte de plecare si vanzare de bilete

Chisinau, str. Calea Mosilor 2/1
Info line: 022 439 489
Info line: 022 411 338
Receptie: 022 411 334
Partenerii nostri
Livrare flori
Crearea site web
Anvelope Chisinau
Paturi Chisinau